Menu

DS-holdet får uafgjort efter vanvittig afslutning på målfest

image Simon Ruben Christoffersen, Nicklas Andersen, Gustav Vind Rasmussen og Benjamin Fey scorede otternes mål.
Christian M. Olsen
03. maj 2024 kl. 22:43
Med to mål i overtiden lykkedes det B 1908 at hente et point mod Næstved II. Kampen sluttede 4-4.

Når man scorer fire mål på hjemmebane, kan man med rette mene, at det burde føre til en sejr.

Men når kampforløbet er, som det var fredag aften i Danmarksseriens nedrykningsspil mod Næstved II, kan man godt glæde sig over slutresultatet 4-4.

For et minut inde i overtiden var B 1908 bagud 2-4 og kiggede dybt ind i et truende nederlag. Men en vanvittig afslutning på kampen og to scoringer sikrede et vigtigt point i det drabelige nedrykningsspil.

De to hold skulle bruge de første kvarter på lige at se hinanden an, men så åbnede kampen sig op.

Først med en kæmpe chance til August Rosenmeier efter nogle hurtige kombinationer, der splittede Næstveds defensiv, men 'Agge' overplacerede afslutningen, der styrede lige uden om mål.

Så pressede Næstved på, godt hjulpet af alt for mange individuelle - og i nogle tilfælde også ganske uprovokerede - fejl hos otterne. To afslutninger over mål og en, der blev blokeret i forsvaret, varslede, at sydsjællænderne var kommet til Amager for at få point.

Efter en god halv time gik det galt for otterne. Næstved spillede godt rundt, og til sidst endte bolden hos Bertil Rygaard, der kunne sende den i netmaskerne til 1-0.

Kort efter var den gal igen. B 1908-defensiven svigtede påpasseligheden, og inde foran mål kunne Valdemar Kjær Mikkelsen heade gæsterne foran 2-0, som også var stillingen, da spillerne gik til pause.

Mere optimisme og drive
Otterne kom på banen til anden halvleg med noget mere optimisme og drive. Næstved-keeperen fik ikke bokset et hjørnespark efter fire minutter ordentligt væk, og så kunne Simon Ruben Christoffersen tæt under mål bugsere nedfaldsbolden i netmaskerne.

Reduceringen tændte hjemmeholdet yderligere, og otterne lagde et ekstra tryk på offensiven. Efter 57 minutter kom udligningen efter et godt samspil mellem Mathias Bondo Andersen og Patrick Bielefeldt. I sidste ende var det ved fjerneste stolpe Nicklas Andersen, der kunne knalde bolden i mål til 2-2.

Så blev der skruet op for begejstringen på lægterne. Kunne kampen virkelig vende fuldstændig på hovedet?

Nej. Otterne formåede ikke at holde trykket og sætte det afgørende stød ind. I stedet fik Næstved frispark på kanten af feltet. Kevin Cederkrantz i målet kunne kun parere den flade afslutning, og så kunne Dino Huremovic styre riposten i mål.

Otterne formåede ikke for alvor at udnytte anden halvlegs kraftige vind i ryggen, og jagten på udligningen blev ikke nemmere af, at Patrick Bielefeldt måtte lade sig udskifte efter at have fået et knæ i ryggen. En forseelse, der ikke blev takseret til frispark, men til gengæld kostede gule kort til både sportschef Simon Sinkjær og cheftræner Rasmi Khalil på B 1908's trænerbænk for protester.

En længere behandling af Næstveds keeper og en efterfølgende udskiftning var med til, at kampen skulle ud i hele otte minutters overtid. Og i det første var Næstved igen effektive på en omstilling. Igen var Dino Huremovic målscoreren.

Og så startede vanvidsafslutningen ellers. B 1908 trykkede på og fik smækket bolden ind i feltet, hvor den til sidst endte hos Gustav Vind Rasmussen, der headede bolden ind til 3-4. Gustav blev i øvrigt man-of-the-match for hjemmeholdet med seks stemmer fra holdkammeraterne og trænerstaben.

Var der håb endnu? Ja. Otte minutter inde i overtiden kastede Mikkel Knudstrup et langt indkast ind i feltet. Bolden blev clearet i første omgang, men den endte hos Benjamin Fey på kanten af feltet, der med et fladt og præcist drøn udlignede til 4-4. En vanvittig afslutning.

4-4 blev også slutresultatet, og som kampen forløb, kunne otterne være mere end glade for det ene point, der holder holdet på femtepladsen i rækken, hvor det lige nu ser ud som om, at tre eller fire af de ti hold rykker ud.

B 1908 har endda en kamp i hånden. Den udsatte kamp mod AB Tårnby er næste opgave for holdet. Den bliver spillet på onsdag 8. maj kl. 19 på Tårnby Stadion. Her må otterne undvære Gustav Vind Rasmussen, der har karantæne.